Hírek

2013.07.22. 16:52

Elismerés a mentésért - Voltak, akik 24 órán keresztül tették a dolgukat

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - Dicsérő parancsot hirdettek ki a dunai árvíznél helytálló tűzoltóknak a katasztrófavédelmi kirendeltségeken.

Hajdu Péter

Néhány héttel ezelőtt sok ezer ember, katonák, tűzoltók és önkéntesek dolgoztak erejüket megfeszítve a dunai árvíz elleni küzdelemben, mentve a településeket, emberéletet és otthonokat. Közülük hétfőn a zalai tűzoltók árvízvédelemben részt vett munkatársai kaptak elismerést.

Az egerszegi tűzoltó laktanya udvarán hétfőn kora délután felsorakozott a személyi állomány. Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója lépett az egység elé. Az igazgató felidézte az idei év eleji tennivalókat, kiemelve a dunai árvíz idején tanúsított helytállást. Elmondta: Zala megyéből összesen 139 tűzoltó vett részt, és 19-en a Zala Mentőcsoportból, legtöbben Győrújfalunál.

A megyei igazgató bejelentette, hogy Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, továbbá Rigó Csaba kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke példa értékű helytállásnak minősítette a zalaiak árvízvédelmi munkáját. A megyei igazgató emlékeztetett rá, összesen mintegy százezer ember működött közre a mentésben, melynek felidézte fontosabb szakaszait, köztük a példás együttműködést a vízügyi szakemberekkel. Hozzátette, ilyen fajta, és ekkora léptékű védekezés eddig nem volt a katasztrófavédelemnél, s kijelentette, büszke a vezetése alatt dolgozókra. Ezt követően emléklapokat adott át a védekezésben részt vett tűzoltóknak.

Egri Gyula az árvízi védekezésben résztvevő nagykanizsai állomány szolgálatban lévő részét is köszöntötte hétfő délután. A dél-zalai városból összesen 41 személy volt érintett a munkálatokban, ebből 39 „vonulós" tűzoltó, továbbá Prepok Attila alezredes, a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője és Cselényi Attila százados, a Zala Mentőcsapat parancsnoka.

– Büszke vagyok rátok és magamra is, hiszen én is részt vettem a védekezésben Budapesten – mondta Egri Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!