Hírek

2013.06.14. 07:57

Posztumusz díszpolgári cím Szalay Annamáriának

Posztumusz Zala Megye Díszpolgára kitüntető címet adományozza a Zala Megyei Közgyűlés Szalay Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács áprilisban elhunyt elnökének - közölte a megyei önkormányzat.

MTI

A Zala Megyei Közgyűlés csütörtökön zárt ülésen döntött a díszpolgári cím adományozásáról és a megye idei díjairól, amelyeket szeptemberben adnak át.

Szalay Annamária Zalaegerszegen született, politikai pályafutását a Fidesz zalaegerszegi csoportjának alapító tagjaként kezdte. A városi közgyűlésben 1994 és 1998 között önkormányzati képviselőként tevékenykedett, egy cikluson keresztül tagja volt a Zala Megyei Közgyűlésnek, 1998-2004-ig pedig országgyűlési képviselő volt. 

2004-től az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjaként dolgozott. 2010. augusztus 11-i hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára, majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a médiatanács elnöke.

Szalay Annamária méltósággal viselt, súlyos betegség után 51 éves korában, április 12-én hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!