Hírek

2013.06.18. 10:45

Orsós Tibit járni tanítják a műlábakkal

Cikkünk nyomán több felajánlás is érkezett Orsós Tibike javára, aki most egy hónapot az egyik fővárosi kórházban tölt, ahol megtanítják mankó nélkül járni új művégtagjaival.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Lukács József oltárci polgármestertől megtudtuk, írásunkat követően volt, aki pénzt küldött a családnak, s van erre vonatkozó további ígéret is, más pedig bútort, élelmiszert és ruhaneműt ajánlott fel. Lukács József elmondta: nagyon szeretnének további segítséget nyújtani Tibikének, ezért fontos lenne például neki megfelelően átalakítani a fürdőt, kapaszkodót felszerelni, hogy tudjon tusolni és kicserélni a bejárati ajtót, amit szinte már csak a lélek tart a kidőléstől.

Tibike a doktornő ajándékával, az új focilabdával a kórház folyosóján (Fotó: Dr. Virág Mónika)

Azt már dr. Virág Mónikától, a kisfiút istápoló doktornőtől hallottuk: Tibike most a budapesti Jáhn Ferenc Kórház rehabilitációs részlegén tartózkodik édesanyjával, hogy gyógytornász közreműködésével megtanuljon mankó nélkül járni és lépcsőzni új műlábaival. A doktornő szerint ez egész napos kemény munka mindenkinek, s a várt sikerhez minimum egy hónapig kell ott lennie, de az is lehet, hogy kettőig. Ez pedig komoly anyagi terhet jelent a családnak - megsegítésükre a következő számlára lehet adományokat eljuttatni:Posta Bank: 11600006-00000000-62310215

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!