Hírek

2013.06.18. 15:19

Ebadóból fejlesztik a nagykanizsai állatotthont

Nagykanizsa - Az idén bevezetett ebadó bevételéből finanszírozza Nagykanizsa önkormányzata az állatotthonnál egy térségi ebrendészeti telep, karanténállomás megépítését - közölte a város polgármestere a helyszínen tartott keddi sajtótájékoztatón.

Néhány nap alatt elkészült a karanténsor beton alapzata a nagykanizsai állatotthonban. Mint azt Cseresnyés Péter polgármester a kedd délutáni sajtótájékoztatón elmondta: az ebrendészeti telep megvalósításának első beruházásaként készülő karanténépületre, valamint kiszolgáló egységeire jelentős összeget, kilenc millió forintot költ az önkormányzat. A cél kettős, egyrészt a menhelyen lévő kutyák életminőségének javítása, másrészt pedig hatósági feladatok ellátása is, hiszen a beruházás végeztével Nagykanizsa térségi központtá válik az ebrendészet terén is. Munkagépeket a Voter Kft. biztosított a menhely számára, míg a karantén megépítését végző ZÁÉV oktatási felelőse, Deák Ferenc kiemelte: a műszaki szakképző iskola tanulói a gyakorlati oktatás keretében dolgoznak az épületen, amelynek teljes befejezése néhány héten belül várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!