Hírek

2013.05.17. 09:18

Nem állt meg a gázolás után - horvát sofőrt vádolnak

Zalaegerszeg - Segítségnyújtás elmulasztásával vádolja az egerszegi ügyészség azt a horvát férfit, aki tavaly november 5-én késő este úttesten fekvő férfit gázolt halálra Pusztaszentlászlón.

Arany Gábor

A vádirat lényegét dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette a ZH-val.  E szerint a 60 éves zágrábi sofőr  nyerges vontatós, pótkocsis kamionjával Zalaegerszeg felé tartott, amikor a pusztaszentlászlói Kossuth úton észlelte a forgalmi sávja közepén keresztben fekvő embert. Hiába vészfékezett, mert a gázolást már nem tudta elkerülni. A lassítás után azonban megállás nélkül elhajtott, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, történt-e sérülés, kell-e segítséget nyújtania. Az úttesten fekvő, egyébként súlyosan részeg férfi azonnal életét veszítette.

Az eljárás megállapította: a halálos végű gázolás az áldozat hibájából következett be, mert éjjel kifeküdt az úttestre. A sofőr azonban elmarasztalható amiatt, hogy a baleset után nem állt meg. Emiatt a járási ügyészség a sofőr elmarasztalását indítványozza a segítségnyújtás elmulasztásának vétségében, és ezért felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását tartja indokoltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!