Hírek

2013.05.28. 07:26

A népdal ünnepe volt Alsópáhokon

Alsópáhok - A díjak sokasága mutatja, hogy magas szakmai színvonalon zajlott le hétvégén az Országos Népzenei Gálaszintű Minősítő Aranypáva Nagydíjas verseny.

Sámel József

Eredmények: Különdíjat kapott: Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, Zalaegerszeg- Adráshida; Rozmaring Népdalkör Zalaapáti. Aranypáva díjat kapott: Tiszta Forrás Dalkör, Hévíz; Nagylóki Baka Férfikar; Kék Balaton Népdalkör, Balatonfüred; Sirály Népdalkör, Alsóörs; Dunapataji Népdalkör; Szivárvány Citerazenekar; Mezőtúr, Madarasi és Katymári Német Nemzetiségi Harmonika Zenekar; Búzavirág Népdalkör, Zalabér; Országos minősítésen Aranypáva- Gála szintű minősítésen Aranypáva Nagydíjat kapott: Csesztregi Pávakör; Kemenesmagasi Népdalkör; Vadvirág Népdalkör, Németfalu; Iglice Népdalkör, Dinnyés; Bodzavirág Népdalkör, Alsópáhok.

A gálán az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület különdíjat kapott a zsűritől. Fotó: Sámel József

Amint a házigazdáktól megtudtuk, amellett, hogy a rendezvény kiválóan sikerült, s jó hangulatban zajlott, szép eredményt is elkönyvelhetnek: a Bodzavirág Népdalkör 2006, 2009, és 2012 után negyedik alkalommal nyerte el az Aranypáva Nagydíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!