Hírek

2013.04.27. 06:46

Éheztette kutyáját egy férfi - vádemelési javaslat született

Vádemelési javaslattal zárta a Lenti Rendőrkapitányság azt a nyomozást, melyet állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton közölte: egy lovászi lakos jelentette a rendőröknek, hogy a szomszédjában élő kutyát több hete nem eteti és nem itatja a gazdája, aki rövid láncra kötötte az állatot. A keverék eb az állatorvos szerint kritikus állapotban volt, és minimális mozgástérrel rendelkezett. A kutya gazdája a nyomozóknak beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyben a lenti rendőrök szakértői véleményt szereztek be, amely megállapította, hogy a kutyát tartósan éheztették és ezzel különös szenvedést okoztak neki.

A Lenti Rendőrkapitányság állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt B. Sándor lovászi lakossal szemben az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Lenti Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!