Hírek

2013.04.19. 12:35

Bölcsődék napja Nagykanizsán: a szakma elismertsége

Nagykanizsa - Nívós szakmai konferenciával ünnepelték pénteken a bölcsődék napját Nagykanizsán. A program keretében az év bölcsődei dolgozóját is kitüntették.

Sámel József

Mint pénteken elhangzott: idehaza a bölcsődei ellátás immár 161 éves múltra tekint vissza. Az első bölcsődét, a Pesti Első Bölcsőde Egylet hozta létre 1852. április 21-én. Ezen dátum tiszteletére 2010 óta ünneplik Magyarországon a bölcsődék napját.

A pénteki rendezvény elején Körmendi Viktória, az Egyesített Bölcsőde vezetője, Szűcs Viktória szakszervezeti vezető levelét olvasta fel, melyben a köszönetnyilvánítás mellett, arról is tájékoztatást kaptak a dél-zalai város bölcsődei dolgozói, hogy a jövő évtől már nevelés nélküli munkanappá nyilváníthatják eme ünnepnapot. A szakszervezet vezetője kitért arra is, hogy immár ötödik éve nem volt béremelés a szférában, és hogy olykor a méltán járó megbecsülést sem kapja meg a szakma.

Cseresnyés Péter polgármester hangsúlyozta: Kanizsán a bölcsődei dolgozók erkölcsi megbecsülésnek örvendenek, és nem kizárt, hogy az idén némi anyagi elismerésben is részesülnek az intézmények dolgozói.

A köszöntőket követően több szakmai előadásra került sor, a jelenlévők például az értékek gyermekek felé történő továbbörökítéséről is érdekes információkat hallhattak.

Az előadásokat követően az év bölcsődei dolgozója kitüntető cím átadására került sor, melyet az idén Brenner Árpádné kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!