Hírek

2013.03.07. 14:08

Ítélethirdetés: tőrbe csaltak, majd kiraboltak egy fogyatékos fiatalt

Nagykanizsa - Két év letöltendő, illetve egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a kanizsai járási bíróság azt a két férfit, akik 2010. decemberében tőrbe csaltak, majd kiraboltak egy fogyatékos fiatalt.

Sámel József

Mint arról korábban már beszámoltunk: a vád szerint Kolompár Lajos első rendű és Orsós Ádám másodrendű vádlott 2010. decemberében rabolt ki egy fogyatékos fiatalt az ipari park környékén. Mint kiderült: a sértett nem véletlenül járt a környéken, szexuális szolgáltatást kívánt vásárolni. Egy ismeretlen nővel meg is egyezett, majd az alkalmi légyott helyszínéül  az ipari park felé vette az irányt a pár. A bíróság álláspontja szerint: a prostituált összejátszott a két rablóval, akik egy fehér kisautóból kipattanva támadtak  a megrémült  fogyatékos fiúra, akitől elvették táskáját, a benne lévő okiratokkal, bankkártyával és 50 ezer forint készpénzzel együtt. A két rabló akcióját egy arra sétáló szemtanú zavarta meg, aki felismerte az elkövetőket. A nyomozás során a cselekmény elkövetésekor használt járművet is megtalálták a vádlottaknál, és bár ők  mindvégig azzal védekeztek, hogy aznap nem is jártak a helyszínen, pláne nem autóval,  a kölcsönbe kapott  jármű ugyanis  üzemképtelen volt.  A szakértői vizsgálat ugyanakkor egyezést talált a hóban lévő keréknyomok és az autó gumijának bordázata között, és más bizonyítékok is arra utaltak, hogy Kolompár Lajos és Orsós Ádám az elkövetés időpontjában használhatta a gépkocsit.

A csütörtöki tárgyalást megelőzően a két vádlott elfogultsági indítványt nyújtott be a dr. Hajdu Ildikó bíró vezette tanács ellen, ám e tárgykörben indított vizsgálat nem tartotta megalapozottnak a vádat.

A kanizsai járási bíróság végül az első és másod rendű vádlottat is bűnösnek találta, ezért Kolompár Lajost két év letöltendő börtönbüntetésre, Orsós Ádámot pedig, mint bűnsegédet egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, illetve a  másodrendű vádlott vonatkozásában elrendelte a pártfogói felügyeletet.

A két férfi felmentésért fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!