Hírek

2013.01.22. 12:12

Megrovást kaptak a rendőrök

Keszthely - A Kaposvári Nyomozó Ügyészség megrovásban részesítette azt a két rendőrt, akik ellen a keszthelyi Mészáros Jánosné emelt panaszt 2011 végén.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról akkoriban beszámoltunk: olvasónk közvélemény-kutatást végzett férjével a Somogy megyei Balatonberényben. A járőrök intézkedés, igazoltatás alá vonták a kérdezőbiztosokat. Mészáros Jánosné megbízólevelét felmutatni nem tudta, személyi iratait is az éppen a település más részén szintén kérdezőbiztosként dolgozó férje vitte a helyszínre, akinek viszont volt névre szóló igazolása. A házaspár egybehangzó állítása szerint ennek ellenére arrogánsan viselkedtek velük az intézkedő rendőrök, akik állítólag azt feltételezték, hogy a házaspár csak felméri a terepet, és két nap múlva jönnek a kollégáik, akik majd kirabolják a települést - áll az ügyészségi határozat indokolásában. Ezért Mészáros Jánosékat kiutasították a településről, felszólítva őket, hogy hagyják el a községet, majd közel Keszthely határáig kísérték őket, megakadályozva így, hogy eleget tegyenek kérdezőbiztosi feladatuknak.

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség megállapította: a gyanúsítottak, tehát a rendőrök cselekménye alkalmas a hivatali visszaélés bűntettének megállapítására, ám tekintettel a bűncselekmény jellegére, s arra, hogy az a társadalomra csekély veszélyt jelent, illetve hogy a gyanúsítottak a parancsnoki jellemzések szerint eddig kifogástalan munkát végeztek, szükségtelen a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása is. Mindezekre tekintettel a nyomozást a nyomozó ügyészség megszüntette, ugyanakkor a két rendőrt megrovásban részesítette.

Mészáros Jánosné a Zalai Hírlapnak jelezte: úgy véli, a történtek után legalább egy hivatalos bocsánatkérést megérdemelnének férjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!