Hírek

2013.01.05. 22:18

Jegyzet - „Kényszeres” szerződésszegők

Hogy a tévénézés kérdése középpontban áll a ma emberénél, újra fényes bizonyságot nyert az év első napjaiban.

Varga Andor

Elég volt, hogy a megyeszékhelyen a kábelhálózat nagyját üzemeltető Tarr Kft.-nél eltűnjön a kínálatból pár csatorna, s a felháborodás hullámai máris magasra csaptak. A szerkesztőségbe befutott panaszok első körben arról szóltak, hogy a társaság „szó nélkül” változtatott – utóbb kiderült, a megállapítás csak a „tulajdonképpen” szó odabiggyesztésével igaz, hiszen saját honlapukon és újsághirdetésekben tájékoztattak, hogy mi következik január 1-jétől. Másrészt sokakat ragadott indulatra az is, hogy úgy vélték: Tarrék a kínálat szűkítésével kvázi áremelést hajtottak végre. Azóta világos már, nem így történt, a cég harcolt az elvesztett csatornákért, tárgyalt ügyükben a szolgáltatóikkal, ám azok csak olyan feltételekkel lettek volna hajlandók szerződni, amit a Tarr nem fogadhatott el. Mondhatni: a kábelesek kényszerből, rajtuk kívül álló okból „kapcsolták” le a két Digisportot, a Nóta TV-t, meg még néhány továbbit. Avagy szegték meg sok-sok tévénézővel korábban kötött szerződéseiket.

Értem én, amit mondanak, sőt, ha kicsit felszívom magam, még méltányolni is tudom az indokokat. Cserébe pedig nem kérek sokat. Csupán, hogy ha ne adj’ Isten, elveszítem az állásomat, és így rajtam kívül álló okból, viszont erős gazdasági kényszerből kifolyólag nem tudom majd fizetni a hűségnyilatkozattal súlyosbított szerződésem szerinti havi tévédíjat, hasonló nagyvonalúsággal járjanak el velem kapcsolatban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!