Hírek

2012.12.23. 19:03

Gyermekmosoly: Olivér, Linda, Petra ünnepe

Zalaegerszeg - Kacagásukkal telt meg a szerkesztőségi szoba a minap: Gyermekmosoly pályázatunk nyerteseit és szüleiket köszönthettük. A díszes fenyőfa alatt persze ajándékok is megbújtak.

Péter Gyöngyi

A zalaegerszegi fiatalember, az egyéves  Csertán Olivér 2321 szavazattal  nyerte meg játékunkat. A   öthónapos zalalövői kislány,  Hozbor Linda 2173 vokssal lett a második, a harmadik helyen pedig  Farkas Petra végzett, a tízéves csesztregi leány 1875 szavazatot kapott. Őt nem csak szülei kísérték el, de vele tartott a húga, a négyhónapos Hanna is.

Az ajándékokat lapunk főszerkesztője, Virrasztó Zsolt adta át. Mielőtt erre sort kerített volna, elárulta, nem volt kérdés, hogy idén  meghirdessük-e a pályázatot, hiszen tavaly is nagy sikere volt. A  zsűri tagjai ebben az évben sem voltak könnyű helyzetben,   nagyon sok gyönyörű gyermeket neveztek a játékos megmérettetésre.
Szerkesztőségünkbe a Jézuska kicsit korábban kopogtatott a szokásosnál. Felvételünkön:  Farkas Petra, Farkasné Pirka Szilvia és Hanna, Páskuly Aliz Olivérrel, Hozborné Pintér Krisztina Lindával,  hátul pedig Farkas Attila, Virrasztó Zsolt, valamint   Hozbor László (Fotó: Katona Tibor)

Olivér tavaly  maga volt a karácsonyi ajándék a családja számára.

- Most már  jobban érdekli majd  az egész ünnep  - mondta mosolyogva anyukája, Páskuly Aliz. A győzelemmel járó csomagnak, mely a Sonnentherme 200 ezer forintos üdülési utalványa, bizonyára az apuka és a testvér, a 3 éves Levente is örül majd.

Olivérrel hamar barátságot kötött Linda - aki a facebook-szavazást is megnyerte  szülei, Hozborné Pintér Krisztina és Hozbor László, elárulták, valóban vidám baba. Neki köszönhetően idén nagyobb náluk a karácsonyi készülődés.

- Lindával visszajön a karácsony varázsa. Idén csillogóbb az ajtódísz, az adventi koszorú, másként díszítjük a fát is - említette az édesanya.

A kislány és a harmadik helyezett Petra is a Régió Játékkereskedés utalványát vehette át, előbbi 30 ezer, utóbbi 20 ezer forint értékűt. Emellett a  Pannon Lapok Társasága  mesegyűjteménye, a Mesék könyve  is az övüké lett.
Petrától megtudtuk, hogy a csesztregi általános iskola negyedikese. Nincs gondja a sulival, de azért persze élvezi a téli szünetet. Azt, hogy mit rejtenek majd otthon, a fa alatt sorakozó csomagok, nem sikerült kiderítenie, de néhány kívánsága azért akad, melyek - miután átvette a Gyermekmosoly harmadik helyezettjének járó utalványt -, valóra válhatnak: blingest - ezzel csillogó kiegészítőket készíthet -, mikroszkópot szeretne, és nagymamája megígérte, megtanítja kötni, úgyhogy a kötőtű és a fonal is örömet okozna neki.
A szülők sem távoztak üres kézzel, karácsonyra a PLT Ünnepi ételek könyve című receptgyűjteményéből is főzhetnek.
Gyermekmosoly elnevezésű pályázatunkra ebben az évben több, mint 300 nevezés érkezett. A rengeteg jelentkező közül kellett kiválasztaniuk a zsűritagoknak azt a 75 gyermeket, akikre végül olvasóink szavazhattak. Összesen több, mint 29 ezer voksot számolhattunk össze, a legtöbb, 16639 darab újságból kivágott szelvényen, míg 12168 interneten jött, 206 pedig telefonon, sms-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!