Hírek

2012.12.16. 10:49

Éheztette gyermekeit az anya

A nyomozás kiderítette, hogy az italozó anya nem táplálta, öltöztette, fürdette megfelelően a gyermekeit, akiknek hajában a tetvek is elszaporodtak.

zaol.hu

Vádemelési javaslattal fejezte be a Lenti Rendőrkapitányság azt a nyomozást, melyben gyermekeinek veszélyeztetésével gyanúsítanak egy 45 éves nőt. Az eljárás alatt a hatóságok a gyanúsított hét alultáplált és gondozatlan gyermekét otthonban helyezték el - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A mentőszolgálat 2012. május 22-én egy három hónapos gyermeket vitt a Zala Megyei Kórház Gyermek Intenzív Osztályára, miután alultápláltsága és elhanyagoltsága miatt a háziorvos beutalta. A Mikekarácsonyfán lakó anya a 13 éves kisfiával vitette el tanácsadásra a mindössze 11 hetes csecsemőt, akinek súlya messze elmaradt az életkorához képest. A kórház bejelentését követően a Lenti Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított az ügyben, melyben felvették a kapcsolatot – többek között – a háziorvossal, jegyzővel, védőnői szolgálattal, továbbá igazságügyi orvos szakértőt is bevontak.

A széleskörű nyomozás megállapította, hogy az italozó életmódot folytató nő a csecsemőt nem táplálta megfelelően, emiatt súlyfejlődése egyre nagyobb elmaradást mutatott. Az újszülött gondozását sem látta el megfelelően, továbbá a tanácsadásokon sem jelent meg. A nyomozás azt is kiderítette, hogy a nő az idősebb gyermekeivel szemben sem teljesítette megfelelően szülői kötelezettségeit, a kétéves kislánya nem az időjárásnak megfelelően volt öltöztetve, gyakorta tartózkodott hiányos öltözetben, többnyire csak pelenkában az utcán, udvaron. A gyermekek nem fürödtek napi rendszerességgel, testhajlataikban, körmük alatt vastagon lerakódott a kosz, a hajukban elszaporodtak a tetvek.

A 45 éves nőnek összesen tizenkettő gyermeke született, a két felnőttkorún kívül immáron mindegyik gyermekotthonban él.

A Lenti Rendőrkapitányság korábban már folytatott büntetőeljárást a nővel szemben, 2012. júniusában négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt tettek vádemelési javaslatot, azonban bírói ítélet még nem született. Ezúttal kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt tettek vádemelésre javaslatot az ügyészségnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!