Hírek

2012.11.08. 16:26

Pályaválasztási börze Zalaegerszegen - Hova menjek, mit tanuljak?

Zalaegerszeg - Hatvan kiállító várja három napon keresztül a pályaválasztás előtt álló általános és középiskolás diákokat, valamint a pályakorrekciót tervező felnőtteket a Városi Sportcsarnokban.

Péter Gyöngyi

Pezseg az élet a küzdőtéren és az emeleten is, van stand, ahol a fodrász, másutt a masszőr, valamivel odébb például az asztalos mesterségét ismerhetik meg alaposabban az érdeklődők. A Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának csütörtökön útjára indított és szombaton záruló rendezvényére, a XIII. Pályaválasztási kiállítás és szakmabemutató programjára több ezer érdeklődőt várnak.

A galériáért kattintson a képre!

A csütörtöki megnyitón elsőként a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

- Bízom benne, hogy a kiállítók megfelelő kínálattal rendelkeznek ahhoz, hogy a pályaválasztás előtt állók jó eséllyel indulhassanak el a munkaerőpiacon - mondta Komáromi Róbert. Hangsúlyozta, abban a régióban, megyében, melynek a határ másik oldalán is vannak fellendülőben lévő gazdasági kapcsolatai, fontos, hogy a határon túlról, Muravidékről, Szlovéniából is érkeztek kiállítók. A fiatalokat arra biztatta, nézzenek előre, választás előtt figyeljenek a tendenciákra, arra is, milyen szakma iránt lesz kereslet az elkövetkező években.

- A pályaválasztás komoly felelősség, nem mindegy, milyen útra lép az ember - fogalmazott Rigó Csaba kormánymegbízott. Hangoztatta, nehéz a döntés, különösen most, amikor a felsőoktatás is átalakulóban van. Éppen ezért értékesek az olyan újítások, mint például a szombati nyílt pályaválasztási szülői értekezlet. - Ennek köszönhetően a fiatalok a szüleikkel együtt tudják meghozni azt a döntést, mely lényegében meghatározza az életüket.

A házigazda intézmény igazgatója, Borsos József kérdésünkre elmondta, 32 középfokú, 4 felsőfokú oktatási, 7 munkaerő-piaci intézmény, illetve 17 egyéb olyan partner van a kiállítók között, mint a szlovén vendégek, az EURES, a pedagógiai intézet, a kamara, a honvédség, a rendőrség, a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem-tűzoltóság, a TISZK-ek, a diákszövetkezet, az ifjúsági információs és tanácsadó iroda, a kézművesek és a kollégiumok.

- Összesen tehát hatvan kiállító van, közöttük olyanok is, akik a megyehatáron túlról, Vépről, Szombathelyről, Balatonboglárról, Barcsról, Csurgóról, Zánkáról, Kaposvárról és Tapolcáról érkeztek - sorolta az igazgató. - A megyéből 67 iskola jelentkezett be a rendezvényre és 2500 tanuló regisztrált előzetesen. Közülük közel 1900 diák, illetve szülő szervezett utaztatásáról is gondoskodtunk.

A jó hangulatot a színpadra lépők biztosítják.

A pénteki kínálatban szakmai fórum is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!