Hírek

2012.11.08. 16:12

Mágus bá' és a pályaválasztás (fotókkal, videóval)

Nagykanizsa - Jancsi fiam, mi akarsz lenni? - Semmi. Naplopó. - Az is valami... - Jordán Tamás, mint Merlin varázsló (Mágus bá') és tanítványa, Jancsi párbeszéde tréfásan hangzik, de létfontosságú élethelyzetet feszeget.

Horváth-Balogh Attila

Ez a pályaválasztás, melynek megoldásában ma több száz, helyből és Csapiból érkezett 8. osztályos fiatalnak próbált segíteni a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata, élén Jordán Tamás igazgatóval. A szakmák színházát - így hívják a programot - a Hevesi Sándor Művelődési Központban tekinthették meg a gyerekek, immár 3. alkalommal.

- Kétszer pályázati pénzből, egyszer pedig a helyi foglalkoztatók támogatásával szerveztük meg az előadást, mert úgy gondoljuk: minden eszközt be kell vetnünk, hogy a fiataloknak segítsünk a pályaválasztásban - mondta el Merksz Andor, a szervező Kanizsa TISZK igazgatója. - Ehhez ragyogó lehetőséget kínál a szakmák színháza, hiszen játékosan és látványos video-megoldásokkal irányítja rá a fiatalok figyelmét a hiányszakmákra, például a gép-, asztalosipari, könnyűipari és egészségügyi képzésekre.

A galériáért kattintson a képre!

Jordán Tamás, a program ötletgazdája és rendezője azt mondta: titkon abban is reménykednek, hogy az ifjúság a színházhoz, színjátszáshoz is kedvet kap.

- Élcelődve szoktam mondani: lehet, hogy az előadás nem hoz lakatosokat, de színészjelölteket igen - fejtegette. - Komolyra fordítva a szót: a szombathelyi színház alapításakor azt tűztem ki célul, hogy olyan teátrum jöjjön létre, amely nemcsak jó előadásokat mutat be, hanem hozzászól a társadalom aktuális problémáihoz is. Márpedig a szakmunkások hiánya manapság komoly gond.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!