Hírek

2012.10.25. 16:51

Városrehabilitáció Zalaszentgróton

Zalaszentgrót - A Kiskastély melletti liget és az egykori szabadtéri színpad felújításával folytatná a városrehabalitációs munkákat az önkormányzat.

Temesi Hilda

Az elmúlt években teljes egészében megszépült a Templom tér, annak környezete azonban rekonstrukcióra vár. Baracskai József polgármester érdeklődésünkre elmondta: egy horvát-magyar pályázat kapcsán felcsillant a remény a Történelmi Emlékművet övező liget felújítására. A munkálatokra mintegy 30 millió forintot fordítanának.

Az eddig kitaposott ösvények szilárd burkolatot kapnak, a zöldfelületet megújítjuk, és méltó díszkutat készítünk sorolta a tennivalókat, hozzáfűzve: elkészültek a közeli kastély mögötti egykori szabadtéri színpad rekonstrukciójának tervei is, amivel pályázati kiírásra várnak.

- A zalaszentgrótiak emlékeiben még él a szabadtéri színpad, ahol néhány évtizede koncerteket tartottak - folytatta a polgármester. - Több próbálkozás volt a felújításra, ám sikertelenül. A színpadnak csak az alapjai maradtak, környezetét benőtte a gaz. Szeretnénk, ha a terület amolyan népliget funkciót kapna. Félig nyitott színpadi épület készülne, világítással, utcabútorokkal. Úgy gondoljuk, a lakosság gyorsan megkedvelné, főként, ha rendezvényekkel megfelelő tartalmat is kapna. A szomszédban egykor működött városi strand területét rekultiválnánk. Az előzetes számítások szerint a liget és a színpad felújítása összesen százmillió forintba kerülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!