Hírek

2012.10.17. 17:32

Egyre több a temetői lopás Zalában

Zalaegerszeg - Kiemelten ellenőrzi a megyeszékhelyi temetők rendjét november elseje és negyedike között a Városgazdálkodási Kft. Szükség is lesz a figyelemre, mert egyre több a temetői lopás.

Horváth A. Attila

Elkeseredetten számolt be egyik egerszegi olvasónk arról, hogy a Göcseji úti temetőből, szülei sírjáról koszorú és selyemrózsabokor tűnt el a minap. A Páterdombon élő hölgy elmondta: hiába voltak a díszek a sírhoz erősítve, így is elvitték azokat, ráadásul a ravatalozóhoz közel, frekventált helyen történt a lopás.

– Tudom, hogy nehéz mit tenni ez ellen, de nagyon rosszul esik, hogy valaki ennyire nem tiszteli a másik ember érzéseit – hangsúlyozta.

Sajnos egyre több a lopás az utóbbi időben, szinte naponta érkeznek bejelentések eltűnt sírdíszekről, virágokról, nyilatkozta a Zalai Hírlapnak Herczeg András, a Városgazdálkodási Kft. kegyeleti ágazatának vezetője. Mint mondta, bár a dolgozóik folyamatosan jelen vannak a temetőkben, ez ellen nem sokat tudnak tenni, hiszen ellenőrizhetetlen, hogy a virágokkal, tárgyakkal ki mit és miért csinál. Ráadásul a Göcseji úti temetőt sokan „átjáróháznak” használják.

– A halottak napjára biztonsági intézkedésekkel készülünk: megállapodtunk abban, hogy november 1-től 4-ig a Rendért Egyesület tagjai látják el az őrzés-védelmi feladatokat. Hatósági személyként járhatnak el, és figyelemmel lesznek arra is, hogy ki mit visz ki a temetőkapukon.

Herczeg András úgy látja, az általános értékrend romlásának jele a temetői lopás. Azt ugyanakkor nem feltételezi, hogy esetleg megrendelésre „dolgoznának” a tolvajok. Mint mondta, a Göcseji úti temető főútvonalán idén elkészült a közvilágítás, de sajnos sem ez, sem a kapuk zárása nem akadályozza a lopásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!