Hírek

2012.08.02. 14:14

Századik születésnap

Zalalövő - A százéves Nagy Árpádnét köszöntötte a napokban születésnapja alkalmából Zalalövő önkormányzata. A négygyermekes asszony a második világháború óta él a településen.

Szabó Judit

Az 1912. július 26-án született Nagy Árpádné elvesztette férjét a második világháborúban, s Budapestről zalalövői rokonaihoz költözött négy gyermekével. Nehéz idők következtek, de mivel jól beszélt németül, talált munkát, tolmácsolásba kezdett. Két gyermeke közül kettő sajnos már nincs az élők sorában, de számos unokával, déd- sőt ükunokával is büszkélkedhet az idős asszony, aki 99 éves koráig alig szorult segítségre, szinte csak a tűzifa felaprítását nem tudta egyedül megoldani.

Most az egyik szomszédja segít neki, és a TÁMASZ intézmény munkatársai is gondját viselik. Századik születésnapján Vertetics László, Zalalövő polgármestere és Gáspárné Tóth Zsuzsanna jegyző is köszöntötte a családja körében ünneplő Irénke nénit, s a kormányzat nevében átadták neki a miniszterelnök által aláírt emléklapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!