Hírek

2012.08.16. 05:41

Figyelni kell az aknafedlapokra

Zalaegerszeg - Újra munkaterületté változott a közelmúltban a megyeszékhelyi Rákóczi út; ezúttal a pálya egyik oldalának kopórétegét újítják fel a kivitelezők. A munkákkal kapcsolatban a Közúttól kaptunk tájékoztatást.

Horváth A. Attila

Mórocz József, a  Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója érdeklődésünkre közölte:  korábban a 76. számú főútnak ezen a szakaszán is megtörtént a szennyvíz-rekonstrukció, amely után előírták a bal oldali útpálya kopórétegének  felújítását. Ezt a feladatot végzi most a Hydrocomp Kft. S hogy miért vártak eddig?

- A felújítással célszerű volt megvárni a csatornaépítést követően a nyomvonalon lezajló  konszolidációs folyamatot, hogy ne az új burkolat károsodjon. Az elmúlt időszakban a  csapadékcsatorna rekonstrukciója is tervezve volt szintén az önkormányzat beruházásában, és nem lett volna célszerű, ha ekkor   az új kopóréteget kellett volna felbontani ezen a szakaszon. A csatornaépítés legfontosabb feladatai elkészültek ebben az évben, tehát ilyen jellegű probléma remélhetőleg nem merül fel - válaszolta Mórocz József.


 
Mint megtudtuk, a Zalavíz Zrt. - kihasználva a mostani forgalomkorlátozást - elvégzi a régi szennyvízcsatorna aknafedlapjainak cseréjét is. A munkálatok várhatóan még két hétig tartanak, de az iskolakezdésig mindenképpen be kell fejezni a felújítást.
 
- Milyen forgalomkorlátozásra kell számítani a Rákóczi úton? - kérdeztük. Az igazgató jelezte: a munkák ideje alatt jellemzően egy-egy forgalmi sávot korlátoznak olyan mértékben, hogy a kétirányú forgalom fenntartható legyen. Azokon a szakaszokon, ahol csak két forgalmi sáv van, időszakosan félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani, elsősorban a nappali időszakban. Az építési időszak alatt a bal oldalon felmart útburkolaton is kell közlekedni, illetve az aknafedlapok kiemelkednek az útpályából, ezért a sebességkorlátozás betartása feltétlen indokolt.
 
- Felhívjuk a közlekedők figyelmét továbbá arra, hogy az építési időszak alatt a Zrínyi-gimnázium melleti autóbusz-megállóhely ideiglenesen nem üzemel. Az önkormányzat beruházásában nemrég átadott városi tehermentesítő út most jó szolgálatot tehet azok számára, akik el kívánják kerülni az időszakos torlódásokat - tette hozzá Mórocz József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!