Hírek

2012.08.17. 15:00

Elküldik a 61-es kivitelezőjét

Nagykanizsa - A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerződést bont a 61-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának kivitelezőjével - közölte sajtóközleményben a társaság.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról többször is beszámoltunk már: a területen hosszú ideje nem folyik munkavégzés. A 61-es elkerülő építését eredetileg 2010 végére kellett volna befejeznie az ENV 61 Konzorciumnak, ám akkor ez nem sikerült, a kivitelező a csapadékos időjárás miatt határidő-módosítást kért. A módosított határidő 2011 vége volt, ám ezt sem sikerült tartani, sőt, a beruházás tapodtat sem haladt előre az elmúlt hónapokban.

 


Nemrég arról írtunk, hogy a NIF a jelentős csúszás miatt kötbért követel a kivitelezőtől. Pár nappal ezelőtt pedig még arról tájékoztatta lapunkat a beruházó: egyelőre tárgyalnak a konzorciumot vezető Euroaszfalttal vállalásuk teljesítéséről, ám ha nem sikerül megállapodniuk a folytatásról, szerződést bontanak a céggel. Úgy tűnik, ennek most jött el az ideje: délután kiadott közleményében a NIF Zrt. közölte, hogy kezdeményezi a kivitelezővel kötött szerződés felbontását, mert az ENV 61 Konzorcium az "aláírt és megkötött szerződésben foglaltak ellenére már december óta nem teljesít, azaz nem folytat munkát". Azt is jelezték: az érintett útszakasz építéséhez szükséges uniós források rendelkezésre állnak, ezért a közeljövőben új közbeszerzési pályázatot hirdetnek meg.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!