Hírek

2012.07.25. 07:19

Strand, belépő, kedvezmény Jobbik-szemmel

Keszthely - Lokálpatriotizmus kontra valóság, avagy néhány szó a keszthelyi strandokról címmel tartott sajtótájékoztatót kedden a Jobbik Magyarországért Mozgalom városi alapszervezetének elnöke.

Sámel József

Selmeczy Zsuzsanna hangsúlyozta: örömmel konstatálta, hogy a város strandjai megkapták a kiváló színvonalat jelző Kék hullám minősítést, némiképp csökkentek a jegyárak, eltörölték a sétálójegyet, s a kedvezményekre jogosító Keszthely-kártyát eddig 546 fő igényelte. Mindez azonban szerinte kevés. A környező balatoni települések többségében ugyanis a helyi lakosok számára ingyenes a strandi belépőjegy, s a parkolás is. Keszthelyen ez nem így van, a belépőért fizetni kell, a Balatonnál pedig csupán egyetlen övezet ingyenes az autósok számára. Gondok vannak a bérletek körül is, azok megemelt árát ugyanis nem módosították, az önkormányzati rendeletben a korábbi – kisebb – összeg szerepel. Szerinte így akár az is előfordulhatna, hogy a jegyzettnél többet fizető vendégek kompenzációt kérnek. Selmeczy Zsuzsanna kiemelte: aggályos, hogy a Libás strandot vállalkozásba adták, a nyereséges üzletágak efféle privatizációja veszélyes út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!