Hírek

2012.06.21. 14:20

Varázslatos kilátások

Zalaköveskút - Páratlan látvány tárul azok elé, akik kitekintenek a csütörtök délután ünnepélyesen átadott Teréz Anya kilátó legfelső szintjéről.

Sámel József

A 12 méter magas, egyszerűséget és praktikusságot sugalló kilátót a kis település egyik legmagasabb pontján építették fel. Tiszta időben jól látható a környék összes települése, Hévíz, Keszthely, Zalaszentgrót, de a távolban Sümeg hegyei, a Kovácsi-hegy vonulatai, Tátika, Rezi is kirajzolódik. A szép környezet, a tiszta levegő garantáltan elvarázsolja a kilátó legfelső szintjére felmerészkedőket. Mindezt hangoztatták az átadási ünnepség résztvevői, köztük Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke, s Czigány Sándor, a Hévízi Kistérség elnökhelyettese.

Tolnai István, Zalaköveskút polgármestere rendkívüli eseménynek nevezte a kilátó megépítését, s azon reményének adott hangot, hogy azt mielőbb felfedezik a turisták. Talán valaki lát fantáziát a falu csodálatos környezetében, s fejlesztéseket eszközöl - tette hozzá. A kilátót Kovács János alsópáhoki esperes szentelte meg.

A kilátó építésére pályázaton nyertek 22 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!