Hírek

2012.06.01. 02:40

Perspektíva a nyugdíjas évekre: bohóc az állatkertben

Kutya, cica, nyúl, papagáj, pinty, hörcsög, egér, teknős, gyík, kecske, mókus. Helyszűke miatt nem írom tovább, de sokszor ennyi állat van, melynek ajándékozásával földöntúli boldogságot tudnék okozni a fiamnak - Varga Andor írása.

Varga Andor

Akinek minden percét és gondolatát az állatok töltik ki, jelenleg épp azt szervezi, hogy felnőttként „Varga Jankó Utazó Állatkertjét” üzemelteti majd. Ez egy vándorcikusz-szerű, és lesz benne mindenfajta állat bálnától a skorpióig, az emberek pedig özönleni fognak, többek közt hogy lássanak engem, aki nyugdíj mellett bohócként mindjárt az első szám leszek. A gyerek ki nem fér a szervezésből: melyik kamion, mekkora lakókocsi, hány ketrec, milyen sátor... Az állatokat amúgy magunk fogjuk be: az egerszegi Parkerdőben kezdünk 13 év múlva, majd megyünk tovább Dél-Amerikába, az esőerdőbe. De szó szerint tessék venni, hogy semmi másra nem gondol a srác, a múltkor megkérdezte, hol voltam, mondtam, hogy „kitöltöttem a telitalálatos totószelvényt”, mire ő: „milyen állatos totószelvény, mutasd meg, apa!”. Fél éjszakákat gondolkozom rajta, hogyan férhetnénk meg mi négyen a második emeleti panelban egy állattal, de még nem sikerült legyűrni az ellenérzéseimet. A legközelebb húsvét után kerültünk a gazdivá váláshoz, amikor majd´ két hetet töltött nálunk Puhi, a nyúl. A falumúzeumban lelt végül otthonra az árva, de azt a zokogást, ami az elválást kísérte, nem szeretném még egyszer átélni. Attól tartok következő állat maradni fog. De ezt csak halkan írom, nehogy Jankó meghallja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!