Hírek

2012.06.01. 08:35

215 éve alapította meg a Georgikont Festetics György

Keszthely - A Georgikon Kar egyik erőssége, hogy az idők folyamán - az alapértékeit megtartva – mindig tudott alkalmazkodni az elvárásokhoz, kihívásokhoz. Így lesz ez a jövőben is – fogalmazott dr. Dublecz Károly.

Sámel József

A Pannon Egyetem Georgikon Karának dékánja az intézmény alapításának 215. évfordulója alkalmából jelentette ki a fentieket, hozzáfűzve: idén minden rendezvényük a jubileum jegyében zajlott, zajlik. A „központi ünnepséget” június végén, a diplomaosztó napján tartják majd, többek között találkozókkal, illetve dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő szobrának avatásával.

– A mai világban minden a hatékonyságról szól, az értékek, a hagyományok, a patina háttérbe szorul, pedig ezeket őrizni, ápolni kell – mondta. – A Georgikonon ez így van, az intézményben létezik a szolidaritás, a családias hangulat, úgy gondolom, mindez a beiskolázásban is jelentős szerepet játszik. Az oktatás az elsődleges, e téren a célkitűzésünk, hogy a hallgatók gyakorlatorientált feladatmegoldó képességét is elősegítsük. Erre tudnak építkezni később.

A Georgikon Karon szerzett diploma értékes, az a statisztikák szerint elhelyezkedésnél is sokat nyom a latban.

– Az agrárium felemelkedéséhez kiművelt szürkeállományra van szükség, a Georgikon Kar ezért dolgozik.

S hogy dr. Dublecz Károly szerint mit mondana az alapító Festetics György, ha ma látná a Georgikont?

– Sok mindenen csodálkozna. Az elmúlt 215 évben sok változás volt, az értékek megmaradtak, azok a jövő zálogai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!