Hírek

2012.05.02. 16:34

Pró és kontra - Feljelentést tett, erkölcsi kárt okozott

Vajda László sérelmezi, hogy a zalaszentgróti önkormányzat ülésén megvonták tőle a szót. Így egyrészt nem kapott választ a rendőrségi határozatból fakadó kérdéseire, másrészt pedig úgy érzi, megalázták.

Sámel József

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke -  aki tanácskozási joggal vesz részt képviselő-testületi üléseken - szerdai sajtótájékoztatóján ismertette álláspontját. Elmondta: ismeretlen tettes ellen korábban - a város polgáraként - rendőrségi  feljelentést tett az egészségügyi központ ultrahang készülékének szerinte törvénytelen  kölcsönadása miatt.

Vajda László úgy érezte, a szerződéssel kár érte a város vagyonát. A legutóbbi ülésen Baracskai József polgármester bejelentette, a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

- Szerettem volna kérdéseket feltenni, a kételyeimet megfogalmazni, ám a polgármester megvonta a szót - mondta. - Pedig sok minden felmerült, így például, hogy a kölcsönadásról miért nem kapott tájékoztatást a képviselő-testület, s egyáltalán miért nem ők tették meg a feljelentést. Akkor bizonyára hatékonyabb lett volna a dolog menete. Remélhetőleg az ügyészség további észrevételeket tesz majd az ügyben. Az, hogy megvonták a szót, s a polgármester megfenyegetett, hogy nem hívnak meg az önkormányzati ülésekre, mellbevágó volt. Most, hogy a törvény szerint új szerződést kell kötni a két önkormányzat között, az egésznek nem látom már értelmét.

Baracskai József  érdeklődésünkre azt mondta: mindig jó kapcsolatra törekedett a nemzetiségi önkormányzattal, annak vezetőjével.

- Úgy látom, Vajda László a Fidesz városi vezetői tisztségét keveri a kisebbségi elnöki pozíciójával. Pedig ezekben az ügyekben nincs helye a pártpolitikának, s az önös érdekeknek sem - mondta. - A feljelentéssel erkölcsi kárt okozott a városnak, az egészségügyi központnak. A képviselő-testülettel együtt elfogadom a rendőrségi határozatot, miért is ne értenénk egyet azzal.

A kérdésre, hogy az ügyben miért nem a város tett feljelentést, azt válaszolta: „Miért tettünk volna, hiszen ugyanez a határozat lett volna a vége! Vagyis nem lett volna értelme az egésznek.” Hozzátette: ahogy a legutóbbi ülésen, ezentúl is megvonja a szót, ha személyeskedésbe torkollik a téma. A törvény kimondja, hogy az elnököt nem kötelező meghívni az ülésre, ha pedig jelen van, akkor a kisebbségi ügyekkel kell foglalkoznia. Azokból is akad a városban jó néhány, melyre oda kellene figyelnie...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!