Hírek

2012.05.30. 02:26

Az idegenforgalomról Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Egy éve alakult a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület, amelynek célja a város idegenforgalmának fellendítése. Tagjai kedden a díszteremben üléseztek.

Szabó Judit

A szállásadókat, az aquapark és a termálfürdő üzemeltetőit, az önkormányzatot, Tourinform-irodát és az idegenforgalomban érdekelt számos más szervezetet tömörítő egyesület célja, hogy szakmai fórumként és érdekképviseletként is működve elősegítse a turizmus fejlődését, közölte Varga Csaba elnök, a hotel-igazgató. Mint elmondta: pályázati forrásokat szeretnének szerezni, hogy hatékony marketingmunkával növeljék a városba látogatók számát, és új turisztikai termék bevezetésén is gondolkodnak.

Varga Csaba kiaknázatlan lehetőségeket lát például Göcsej idegenforgalmában, úgy érzi: a zalaiak nem annyira büszkék erre a térségre, mint például a vasiak az Őrségre, pedig Göcsej értékei hasonló vonzerőt jelenthetnének. Az általa vezetett szálló bezárása után pillanatnyilag egyetlen zalaegerszegi szállodáról elmondta: a forgalma visszaesett tavaly óta (30-40 százalékos most a kihasználtság), elsősorban azért, mert kevesebb üzletember érkezik a városba, s kedvezőtlenül alakultak az üzleti turizmusra vonatkozó adózási szabályok.

A KSH adatai szerint egyébként Zalaegerszegen az elmúlt években 36 és 63 ezer között mozgott a kereskedelmi, s átlagosan 10 ezer körül a magán szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!