Hírek

2012.04.02. 16:18

Nagykanizsai szociális bérlakások tetőszigetelésére indult adománygyűjtés

Csaknem 40 család csökkenthette lakbérhátralékát Nagykanizsán két évvel ezelőtt annak a jótékonysági lakásfelújítási programnak a révén, amely most 27 lakás födémszigetelésével folytatódik - tájékoztatott a szervező egyesület hétfőn.

MTI

A Szociális Építőtábor Egyesület 2010-ben a nagykanizsai Ligetvárosban lévő önkormányzati szociálisbérlakás-telepen valósította meg első akcióját. Először két háztömb, összesen nyolc lakás kapott külső homlokzat- és födémszigetelést, amelynek révén 38 ott élő - saját munkájával - csökkenthette a lakbérelmaradását. Ezt követően egy harmadik, szintén négylakásos épületegyüttes felújításán dolgozott az egyesület a Habitat for Humanity művezetőinek irányításával és a lakbérhátralékos családok bevonásával.
   
Idén áprilisban folytatódik a projekt a nagykanizsai városrészben, ahol ezúttal három épület hőszigetelését végzik el. A munkába a helyiek mellett ezúttal is önkéntesek kapcsolódnak be. A program keretében a résztvevők energetikai képzést is kapnak, hogy számos olyan praktikát megismerjenek, amellyel hatékonyabbá tehetik háztartásuk energiafelhasználását.
   
A Szociális Építőtábor Egyesület az elképzelés megvalósítása érdekében adománygyűjtő kampányt indított, hogy három kilenclakásos nagykanizsai ház födémszigetelését meg tudják oldani. Ha sikerül a szükséges összeget összegyűjteni, 27 hátrányos helyzetű család lakhatási körülményei javulnak jelentősen, miközben a lakások rezsiköltsége is nagy mértékben csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!