Hírek

2012.04.16. 05:51

Miért nőtt két év alatt 70 százalékkal a hitel?

Nagykanizsa - A kétharmados szavazógép helyben is működik. Ám a várost így hosszú távon nem szabad vezetni, ez méltatlan Nagykanizsához - áll Marton István, a Kanizsáért Közéleti Egyesület elnökének sajtóközleményében.

Horváth-Balogh Attila

A lapunkhoz eljuttatott közlemény előzménye, hogy múlt szerdán soron kívüli közgyűlésre került sor, melyen több olyan fajsúlyos előterjesztést is tárgyalt a testület, mint például a város 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról szóló beszámoló, vagy a Kanizsai Dorottya Kórház fejlesztéséhez kapcsolódó forráskiegészítés. Marton István rámutat: a mostani ciklus során már többször is előfordult, hogy a képviselők fontos ügyekben a sürgetettség állapotába kerültek. Ez a helyzet állt elő most is a zárszámadás kapcsán, mert az anyag csak előző délután került fel a város honlapjára, így abból nem lehetett felkészülni. Végül leszögezi, ami történt, nem lehet a véletlen műve, hisz így nem jöttek szóba olyan kérdések, mint például hogy miért nőtt a város hitelállománya két év alatt 70 százalékkal, 7 milliárd forint fölé, vagy hogy miért kell hetekkel a kórház államosítása előtt több százmillió forintos önrészemeléssel megterhelni a 2013-as költségvetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!