Hírek

2012.04.11. 14:05

Március közepétől már senki sem igényelheti a szabadulási segélyt

Megszüntette a zalaegerszegi önkormányzat a szabadulási segélyt, amelyet a börtönből szabadulók kaphattak megélhetési gondjaik enyhítésére. Idén négyen vették igénybe.

Szabó Judit

Hardubé Judit népjóléti osztályvezető elmondta: a szabadulási segélyt azért szüntette meg a közgyűlés, mert az önkormányzatnak a szociális kiadásokon is spórolnia kell. Ez pedig olyan támogatási forma volt, amelynek az eltörlése viszonylag kevés embert érint. A legutóbb 22800 forint összegű segélyt tavaly 35-en, idén március közepéig négyen vették igénybe. Azok kaphatták, akik szabadságvesztés büntetésből szabadultak a nyugdíjminimum négyszeresét nem meghaladó összeggel, s nem rendelkeztek havi rendszeres jövedelemmel. Aki a szabadságvesztését pénzbüntetésre váltotta át, nem részesülhetett ebben a támogatásban. Hardubé Judit hangsúlyozta: a szabadulási segély biztosítása önként vállalt feladata volt az önkormányzatnak, s egyszerűsített eljárással, gyorsan hozzá lehetett jutni. Eltörlése nem jelenti azt, hogy a börtönből szabadulók nem kaphatnak másféle szociális segítséget, ha rászorulnak, de esetükben is le kell folytatni az előírt eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!