Hírek

2012.04.20. 16:04

Drogprevenció és egészségügyi szűrés a börtönben

Zalaegerszeg - Drogprevenciós rendezvénysorozattal folytatja börtönprogramját a Zalai Népfőiskolai Egyesület. Pénteken egészségügyi szűrővizsgálatokat is tartottak a megyei bv-intézetben tudtuk meg Fehér Lászlóné főszervezőtől.

Horváth A. Attila

A népfőiskolai egyesület titkára elmondta: előbb a szenvedélybetegségekről hallgattak meg előadást a fogvatartottak, majd 72 ember vehetett részt a vizsgálatokon, ahol csontsűrűséget, vércukorszintet, vérnyomást és légzésfunkciót is mértek a szakemberek.


A pénteki rendezvény egy januárban indított pályázati program része: orvosok, bűnmegelőzési szakemberek és a tudományos élet zalai képviselői tartottak ismeretterjesztő előadásokat az elmúlt hónapokban, emellett sport- és kézműves foglalkozásokkal, lelki tanácsadással, elsősegély-bemutatóval mozgatta meg a fogvatartottakat a népfőiskola. Volt filmvetítés, műveltségi vetélkedő és a társadalmi eseményeket is megünnepelték: márciusban '48-as, e hónapban húsvéti, majd költészet napi rendezvénynek adott otthont a börtön. Május 4-én 10 fogvatartott rendkívüli látogatás keretében köszöntheti fel az édesanyját anyák napja alkalmából; ez esetben is a családi kapcsolatok erősítése a cél.

- Köszönettel tartozunk a parancsnok úrnak és az intézet munkatársainak a sok segítségért. Már ötödik alkalommal nyertünk pályázati támogatást drogprevenciós célra, ami azért is nagy öröm számunkra, mert most különösen fontos volna a kábítószerek visszaszorítása, sokan ugyanis emiatt kerülnek előzetes letartóztatásba. E program során is bebizonyosodott, hogy a fogvatartottak szeretik és igénylik a népfőiskola rendezvényeit; reményeink szerint a folytatásra is lesz lehetőségünk - fogalmazott Fehér Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!