Hírek

2012.03.14. 22:58

Sajtónap - Pásztor András nívó-, Horváth-Balogh Attila Kovácsi-díjat kapott

A rendszerváltás óta minden évben, március 15-én, a magyar sajtó napján szerkesztőségünk nívódíjban részesít egy kollégát.

MTI

A díjat minden évben lapunk munkatársainak titkos szavazatai alapján ítélik oda. Ebben az évben a nagykanizsai szerkesztőség vezetője, Pásztor András kapta az elismerést.


 Megtisztelő elismerést vehetett át a kanizsai szerkesztőség egy másik munkatársa is:  Kovácsi Miklós, a Veszprémi 7 Nap alapítója, a Napló volt főszerkesztője, a Pannon Lapok Társasága (PLT) egykori ügyvezetője emlékére alapított Kovácsi Objektív Díjat Horváth-Balogh Attila kollégánk vehette át Győrffy Istvántól,  az alapítvány kuratóriumának elnökétől, szerkesztőségi tanácsadótól, továbbá Barta Éva és Galgóczy Éva alapítóktól, Kovácsi Miklós édesanyjától, illetve testvérétől.

 

 

OLDALTÖRÉS: A MÚOSZ átadta az Aranytoll-díjakat - A Gazdasági sajtó díját a PLT munkatársa, Osváth Sarolta kapta

A MÚOSZ átadta az Aranytoll-díjakat - A Gazdasági sajtó díját a PLT munkatársa, Osváth Sarolta kapta

A MÚOSZ átadta az Aranytoll-díjakat - A Gazdasági sajtó díját a PLT munkatársa, Osváth Sarolta kapta

A MÚOSZ átadta az Aranytoll-díjakat - A Gazdasági sajtó díját a PLT munkatársa, Osváth Sarolta kapta


 Tizenhatan vehettek át elismerést szerdán a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) sajtónapi ünnepségén, közülük tizenketten Aranytoll-díjban részesültek.
   
Az újságíró-szervezet honlapján olvasható információ szerint Aranytoll-díjat kapott az idén Árpási Zoltán, Bozsán Eta, Cserhalmi Imre, Farkas József György, Földes Tamás, Mayer Éva, Nemes András, Ráday Mihály, Rostás-Farkas György és Szalay Zoltán, valamint a határon túli magyar újságírás képviselőiként Szilvássy József és Tomcsányiné Jakab Mária.
   
A kulturális újságírók Virág F. Éva-díját Kozár Alexandra vehette át, a fiatal sportújságírók Németh Gyula-díját pedig Voleszák Gábor kapta.
   
A MÚOSZ gazdasági újságírók szakosztályának Gazdasági sajtó díját Osváth Sarolta kapta, míg MÚOSZ környezetvédelmi, vízügyi és idegenforgalmi szakosztályának először átadott elismerését, a Soó Rezső-díjat Bognár Mária kapta.
   
A MÚOSZ elnöksége és választmánya 1978-ban határozta el, hogy emlékül és elismerésképpen Aranytollat adományoz a több évtizedes pályafutásuk alatt kiemelkedő munkát végző újságíróknak életművük elismeréseként.

OLDALTÖRÉS: Átadták a Magyar Újságírók Közösségének díjait



Átadták a Magyar Újságírók Közösségének díjait



Átadták a Magyar Újságírók Közösségének díjait



Átadták a Magyar Újságírók Közösségének díjait

 Átadták a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) idei, a magyar sajtó napja, március 15-e alkalmából odaítélt díjait - közölte Kósa Csaba, a szervezet elnöke szerdán az MTI-vel.

Petőfi Sándor Sajtószabadság-díjjal tüntették ki Szeghalmi Elemér nyugalmazott újságírót írói, újságírói életművéért, Varga Attilát, a Magyar Nemzet főmunkatársát irodalmi riportjaiért, valamint - posztumusz - Vass László újságírót, írót. Ez az elismerés a riport, a publicisztikai és az irodalmi műfajokban hosszabb időn át kifejtett, kiemelkedő újságírói teljesítményért, újságírói életműért adható.
   
A Lant és Toll díjat az újságírói műfajok példás művelésének, az újságírás nemzeti hagyományai éltetésének, az újságírói személyes bátorságának az elismeréseként adományozzák. Az elismerést az idén Mezőfalvi Magdolna szabadúszó újságíró "repülős tárgyú riportjaiért", Mészáros József fotóművész, fotóriporter a valóságra koncentráló fotóiért, Nagy Ágnes, az adsonline.hu munkatársa interjúiért, tudósításaiért, Réz Gyula nyugdíjas újságíró technikatörténeti, ismeretterjesztő írásaiért, Sántha Gábor nyugalmazott újságíró pedig szerkesztői, újságírói munkásságáért kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!