Hírek

2012.03.09. 19:34

Merre visz az út? A pályaválasztás segítése a program célja

Közel 50 millió forintot nyert ifjúsági célú programok megvalósítására a kanizsai TISZK. A "Merre visz az út?" elnevezésű projekt keretében pályaorientációs előadásokat, üzemlátogatásokat, ifjúsági klubokat, nyári táborokat is szerveznek.

MTI

Mint  a pénteki tájékoztatón elhangzott, a két éves projekttel az általános- és középiskolás korosztályt célozza meg a TISZK, melynek szakemberei egyéni tanácsadás keretében foglalkoznak minden fiatallal, aki bizonytalan a pályaválasztást, a továbbtanulást illetően. A döntés megkönnyítése érdekében nem csak a város oktatási rendszeréről, a választható szakirányokról kaphatnak felvilágosítást a fiatalok, de akár üzemlátogatáson is részt vehetnek. Ebben egy Ifjúsági Tanácsadó Iroda és a Mobil Információs Pont is segítségükre lesz a diákoknak.

A pályázat keretében két ifjúsági klubot is indít a TISZK. Az egyik a fiatalok beilleszkedését, illetve személyiségfejlesztését segíti elő, míg a másik a társas kapcsolatok kiépítéséhez ad majd hasznos tanácsokat. A projekt keretében nyári táborokat is szerveznek a fiataloknak, ahol szintén rengeteg impulzust kapnak majd a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!