Hírek

2012.03.17. 17:29

Kultikus járgányok találkozója Nagykanizsán (képgalériával)

Első alkalommal adtak randevút egymásnak Nagykanizsán a volt keleti blokk autócsodáinak szerelmesei. A KGST-s autóstalálkozón Skodák, Zsigulik, Polski Fiatok sorakoztak.

Kerkai Attila

Jópáran kilátogattak szombaton a Vásárcsarnok mögötti parkolóba, hogy olyan kultikus járművek társaságában nosztalgiázzanak, melyek évtizedekkel ezelőtt  szelték a magyar utakat.

- Az ötlet a mi fejünkből pattant ki, Nagykanizsáról ugyanis többen is rendszeresen járunk Skoda találkozókra - így Pöltz Ottó, aki egy 120-as Skoda Cupe-val érkezett. - Régen idehaza ez a típus  jelentette a sportautót, az 1200  köbcentiméteres motorral, a 150 kilométeres sebességet is el lehet érni.


Persze akadt egyéb  látnivaló is, az Alsónemesapátiból érkezett Vas Tamara  egy apró Polski Fiattal gurult be a parkolóba. Mint mondta: a több mint 20 éves autón egy sor extra található, így többek közt a nyitható hátsó ablak, a gyári sportülés és az automata biztonsági övek nem tartozott a szériafelszereléshez.

S, hogy a  Polski nem is olyan kicsi, azt a helyszínen is letesztelhették a résztvevők. A fiatal lány, három megtermett srácot kocsikáztatott meg a parkolóban, akik  maguk sem akarták elhinni, hogy beférnek az autóba.


- Ezeket a kocsikat nem 5-10 évre gyártották, ha megfelelő a jármű karbantartása, akkor 30-40 évig is kiszolgálják a tulajdonost - szögezte le Büki Tamás, aki megszállott gyűjtőnek számít, hiszen - mint mondta - hat darab Skodával rendelkezik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!