Hírek

2012.03.24. 17:33

Babakocsival vonultak

Babakocsis felvonulást rendeztek szombaton Keszthelyen olyan szülők és nagyszülők részvételével, akik így akartak hitet tenni a család és a gyermekvállalás mellett.

Szabó Judit


A felvonulást a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja  és a Keszthelyi Nemzeti Kör szervezte. Tál Zoltán plébános elmondta: tavaly tartottak első alkalommal ilyen rendezvényt.

- A cél a tanúságtétel az élet mellett, buzdítani a fiatalokat a házasságra és a gyermekvállalásra, mert a gyermek élet és érték, ünnep és öröm a családban  - mondta a plébános.  Fontos lenne, hogy több gyermek szülessen, mert már tízmillió alá csökkent az ország lakosságának száma. Nagy probléma, hogy harminc  év alatt kevesen  kötnek házasságot, nagyon nehezen köteleződnek el a huszonévesek.

A felvonulók a plébániahivataltól indultak és a sétáló utcán gyalogoltak végig. Eljött Hetényiné Karika Melinda is a 3 hónapos  unokájával, Lili Annával.

- Azért jöttünk, hogy megmutassuk magunkat, vállaljuk keresztény mivoltunkat - bocsátotta előre, majd elmondta, hogy két felnőtt gyermeke van, s két unokája.

- Úgy gondolom, manapság az anyagiak miatt alacsony a gyermekvállalási kedv. A fiatalok féltik a munkájukat, ami egyrészt érthető, másrészt viszont nem olyan bátrak, bevállalósak, mint mi voltunk. Persze régebben könnyebb volt -  alkotott véleményt, hozzátéve, a nagyszülői segítség sokat jelent a fiatal családoknak, segít a nehézségek leküzdésében.

A rendezvény - amelyet egy családról szóló programsorozat részeként, pályázati támogatással szerveztek, Uzsalyné Pécsi Rita Férfinak és nőnek teremtetett című előadásával folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!