Hírek

2012.02.29. 05:25

Háromszoros túljelentkezés a letenyei Müllernél

"Nem jelöltem meg sem munkakört, sem bérigényt, a legfontosabb, hogy végre már dolgozhassak" - mondta el egy jelentkező a Müller minapi állásinterjúján. A mostani volt az első állásinterjú, melyre a letenyei Fáklya Művelődési Házban került sor. Érkezésünkkor a "vallatóhelyiség" ajtaja előtt 5-6 ember várt arra, hogy bejusson.

Horváth-Balogh Attila

- Én csak azért jöttem, hogy a lányomnak kérjek új időpontot, mert sajnos nem tudott eljönni - magyarázta egy asszony már elmenőben. - Vállalkozónál dolgozik, kereskedelemben és nem engedték el. Két hétre előre be van táblázva, még szabadságot sem vehetett ki...

- Nem tudtam, milyen álláslehetőségek vannak, nem is írtam be egyet sem a jelentkezésembe - válaszolt kérdésünkre egy fiatal tótszentmártoni hölgy, aki a nevét eltitkolta, mondván, nem szeretne "híres" lenni. - De bevallom, nem is érdekel, a legfontosabb számomra az, hogy legyen végre munkám, ugyanis másfél éve próbálok elhelyezkedni - mindhiába.

A fiatal hölgy elmondta: a térségben jelentős közfoglalkoztatás neki nem perspektíva, hiszen érettségivel, horvát középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Hozzátette, szomorú, hogy ezek ma már szinte semmit sem jelentenek.


- Soha, sehol meg sem kérdezték, milyen végzettségem van, senkit nem érdekelt, csak arra voltak kíváncsiak, hogy mennyiért vállalom az adott munkát - panaszolta. - Kiábrándító, hogy 4 évvel ezelőtt, 18 évesen még 80 ezret kereshettem, azóta viszont egyre csak csökken a jövedelmem. Persze, elmehetnék külföldre, Horvátországba dolgozni, voltam is egy ideig, de én nem akarom itthagyni a szülőföldemet.

Apropó, fizetés: a jelentkezők azt mondták, hogy 100-120 ezer forintos nettó bérben reménykednek, annyiból már meg tudnának élni.

A letenyei, 20 éves Lengyel Evelin fodrásznak tanult, és mint mondta, szakmájában nincs esélye elhelyezkedni. Saját vállalkozást sem tud indítani, mert családja anyagi helyzete nem teszi azt lehetővé.
- Reménykedem, hogy talán-talán felvesznek. Akkor végre el tudnék indulni valamerre az életemmel - mondta.


Egy fiatalember éppen kilépett az ajtón, láthatóan megkönnyebbülve. Kiderült, bár nagyon izgult, odabent "nem harapták le a fejét", sőt, kifejezetten kellemes beszélgetés részese lehetett.

- Azt mondta a "mülleres" úr, hogy félreteszik az önéletrajzomat és majd tavasz környékén megkeresnek - újságolta lelkesen a 23 éves, szintén letenyei Hazafi Krisztián. - Számos dologról beszélgettünk, bérről, munkakörnyezetről, úgy érzem, sokat megtudtam a cégről. Most Zalaegerszegen, a Flextronics-ban dolgozom, szeretem azt is, de fárasztó mindennap odautazni, meg vissza. Reggel már hajnali kettőkor fel kell kelnem, hogy "magamhoz térjek" és el tudjak készülni fél ötre, amikor indul a munkásjárat. Itt, helyben dolgozni sokkal jobb lenne.

Kristóf Péter, a meghallgatást lebonyolító egyik szakember, a Müller biatorbágyi raktárának vezetője érdeklődésünkre elmondta: eddigi tapasztalataik kedvezőek, a jelentkezők lelkesek és motiváltak. Mint mondta, hozzájuk eddig közel ezer jelentkezés futott be a 320 álláshelyre.


20-25 szakember tanítja be az ittenieket
A beruházás várhatóan hatással lesz a letenyei lakásbérleti díjakra is, a cég kiadó lakásokat is keres Letenyén. Ugyanis várhatóan június körül 20-25 szakember jön a biatorbágyi központi raktárból, akik egy ideig a település lakói lesznek. Feladataik közé tartozik majd a letenyei logisztikai bázis dolgozóinak betanítása. Úgy tudni, a tényleges munkavégzés szeptemberben kezdődik a már épülő 18 ezer négyzetméteres raktárközpontban.



Kapcsolódó cikkeink: 

458 milliót nyert a Müller letenyei raktárbázisának építésére

Dolgozókat keresnek: toborzóirodát nyit a Müller Letenyén

Háromszáz új munkahelyet teremt Letenyén a Müller Drogéria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!