Hírek

2012.02.13. 03:26

Bent mulatság, kint fricska (képgalériával)

Kint a zordon tél jelképezi a világot, így a hazánkat is megrázó világválságot - mondta pohárköszöntőjében dr. gróf Bethlen István, a Magyar Páneurópai Unió elnöke szombaton a nagykanizsai Medgyaszay Házban rendezett polgári bálon.

Benedek Bálint

Bethlen István hozzátette: akik eredményesen munkálkodnak, azok igenis megérdemlik azt, hogy kellemes együttlét keretében, fehér asztalnál újabb erőt gyűjtsenek a feladataikhoz, a hétköznapok nehézségeihez.

- Tehát jó, ha az úgynevezett úri közönség szórakozik, mert ennek lesz az az eredménye, hogy ebből a nagy válságból előbb-utóbb ki fogunk lábalni - így dr. gróf Bethlen István. - Hiszen hasonló válságból eleink is kilábaltak a Bethlen-konszolidáció idején, s amelynek használható elveit a jelenlegi országvezetés tudatosan felvállalja.

A bál ellen a sűrű hóesésben, a mínusz tíz fokban a Medgyaszay Ház előtt zsíros kenyér partival demonstráló, Tar Mihály vezette társaság másként gondolkodott.

- Ez egy fricska, ha úgy tetszik, tiltakozás a kanizsai városvezetés ellen - mondtaa szervező, Tar Mihály. - A rendőrségtől kaptunk engedélyt a terület használatára, így bizonyítjuk, hogy nulla forintos ráfordításból is jól érezhetik magukat az emberek.Tar Mihály szerint mire a helyszínre értek, 50 darab előre felszeletelt kenyér sorakozott az asztalokon. A mangalicazsírt, a teát, a pirospaprikát és a hagymát is felajánlásokból kapták. A facebookon előre meghirdetett partira előzetesen 73 fő jelentkezett, s nagyjából ugyanennyien gyűlhettek össze a bokáig érő hóban.

- A civil elégedetlenkedőkkel az Operaháznál is ott voltam, s kanizsaiként ezzel az akcióval is egyetértek - mondta Lelkó Tamás, a Zala megyei közgyűlés MSZP-s képviselője. - Ennél a bálnál vannak fontosabb feladatok is a városban, jó lenne, ha arra koncentrálnának a vezetők.

Mint mondta, a hírek alapján eredetileg a barátnőivel csupán hangulatos és zenés-beszélgetős partira tervezett érkezni Markózci Rita. Ám a nyugdíjas hölgy, amint megtudta, hogy mi is az eredeti célja a szóban forgó utcai eseménynek, kifakadt: szerinte nincs is azzal semmi baj,hogy odabent báloznak, főleg nem egy Bethlen gróf társaságában. A baj inkább az országgal van...

Az egyik bálozó, Papp János, a Nagykanizsai Polgári Egyesület elnökhelyettese - ezúttal civilben érkezve - adott át néhány, az újszülött alapítvány számlaszámát tartalmazó cédulát Tar Mihálynak, aki készségesen megígérte, a maguk eszközeivel segítenek az adományozásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!