Hírek

2012.01.31. 08:04

7 millió kapcsolatok ápolására

Újabb testvérvárosi kapcsolat kialakítását tervezi a város, a horvátországi Rijekával. Az évre 4 millió forintot különített el az önkormányzat a hasonló kapcsolatok ápolására, testvértelepülések meghívására pedig közel 7 millió áll rendelkezésre.

Sámel József

A testvérvárosi kapcsolatok erősítését a város napjához kapcsolódó települési találkozó is segítheti, ez utóbbi rendezvényre körülbelül 7 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat.

A testület az idei évre vonatkozó irányelveket is jóváhagyta. Ezek szerint a horvátországi Csáktornyával sokkal erőteljesebben ki kell használni a földrajzi közelségből adódó előnyöket, már csak déli szomszédaink uniós csatlakozása miatt is. Hasonló megfontolásból a szintén horvátországi Kaproncával is erősíteni kell a kapcsolatot, jóllehet ez a település nem tartozik a testvérvárosi körbe. Rijeka viszont bekerülhet oda, ha fogadókész lesz a kanizsai megkeresésre. Ez utóbbit dr. Károlyi Attila képviselő javasolta, mondván: Fiume és Kanizsa szoros gazdasági kapcsolatot ápolt egykoron, így aztán kézenfekvő lenne a kapcsolatfelvétel. Cseresnyés Péter polgármester jelezte: ha a rijekai városvezetés nyitott lesz a barátkozásra , úgy nincs akadálya a testvárvárosi kör bővítésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!