Hírek

2011.12.08. 13:47

Rátóti Zoltán színművész helyére választanak polgármestert Magyarföldön

Mint arról beszámoltunk, elfoglaltságaira hivatkozva lemondott Rátóti Zoltán színművész, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója Magyarföld polgármesteri posztjától. A művész helyett vasárnap választ vezetőt a falu.

zaol.hu

 
A magyarföldi időközi polgármester-választásra december 11-én, reggel hat és este hét óra között kerül sor. A választói névjegyzékében jelenleg 55-en szerepelnek.

Horváth Attila körjegyző csütörtökön elmondta: két független jelölt, Kállai Csaba és Tolnai Istvánné méreti meg magát az időközi választáson. Mint korábban írtuk, információink szerint a nyugdíjas Kállai Csaba feleségével együtt a fővárosból költözött a községbe, közel öt éve él a településen. Tolnai Istvánné tősgyökeres magyarföldi, az asszony az egyik közeli Vas megyei településen dolgozik.

A színművész 2006 óta dolgozott független polgármesterként a faluban. A 2010-es választásokon két független jelölt, Rátóti Zoltán és Tóth Krisztina indult. Előbbi a szavazatok 69,77, (30 fő) utóbbi 30,23 (13 fő) százalékát kapta a kis faluban, ahol akkor  47 szavazó szerepelt a névjegyzékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!