Hírek

2011.12.02. 18:40

Javuló bűnös mutatók

A főszezon utáni időszakban sem növekedett, hanem csökkent a bűncselekmények száma a Hévízen. Nem is kevéssel, a statisztika szerint ötödével.

zaol.hu

Ez azon a tájékoztatón hangzott el, melyen a napokban közösen értékelte a város rendőrségének munkáját dr. Máté Szilárd őrnagy, őrsparancsnok, valamint Papp Gábor polgármester. Az őrsparancsnok elmondta: az augusztus közepe óta eltelt időszakban a bűncselekmények száma húsz százalékkal csökkent, annak ellenére, hogy az idegenforgalmi főszezon elmúltával sem lett kevesebb a vendégek száma, sőt, a városi nagyrendezvények miatt nagy tömegek jelentek meg Hévízen. Beszámolójából kiderült: az említett időszakban ötven bűncselekmény történt, közülük legtöbb lopás volt. A sorban  jóval kisebb számban  a csalás, illetve az ittas vezetés, majd a zaklatás, garázdaság, betöréses lopás és rongálás szerepel.
  
- A bűnügyi helyzet javulásában jelentős szerepet játszott, hogy nagyobb rendőri erőkkel tudtunk megjelenni a városban, az önkormányzat ugyanis egymillió forintot ajánlott fel túlóraköltségekre a rendőrőrs, valamint ugyanekkora összeget további üzemanyag és túlóra költségekre a keszthelyi kapitányság részére  - fogalmazott, hozzáfűzve: május óta a kapitányság vezetője négy fővel erősítette meg a rendőrőrsöt, ami a hévízi létszámhoz képest jelentős növekedés. Az új kollégák között van két kerékpáros rendőr is, akik részére a kerékpárt, illetőleg a teljes felszerelést  a hévízi önkormányzat ajánlotta fel az őrs részére. 
 
A jövőről szólva Papp Gábor polgármester elmondta: az önkormányzat továbbra is támogatni kívánja az őrs munkáját; a külföldiekkel való hatékony kommunikáció érdekében  támogatják az őrs tagjainak nyelvtanfolyamát. Közösen áttekintik majd a városban lévő kamerarendszer működését és hatékonyságát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!