Hírek

2011.11.15. 19:00

Útlezárás csendben - Senki sem tudott róla

Több száz autós döbbent meg és vélhetően az öklét rázva bosszankodott, mikor azzal szembesült, hogy kedden a szennyvízprojekt munkálatai miatt lezárták Nagykanizsán az Erzsébet teret. A forgalmirend-változásáról egyáltalán nem tudtak az autósok. Akik rendszerint ezen az útvonalon közlekednek, csak kedden reggel szembesültek a problémával.

Sámel József

Mint kiderült: a szennyvízprojekt munkálatai miatt a kivitelező lezárta a Plakát Ház előtti szakaszt, így a Magyar utca felől, illetve a Fő útról kanyarodó autósok sem tudtak áthaladni a téren.

- Csak vasárnap dőlt el véglegesen, hogy miként kerül lezárásra az Erzsébet tér, így csak egy-két sajtóorgánumot (a Zalai Hírlapot nem) tudtunk értesíteni a forgalmirend-változásról - ismerte el a térségi szennyvízberuházás projektmenedzsere, Fitos István, aki hozzátette: hiába tettek ki behajtani tilos és zsákutca jelzésű táblákat a tér két bejáratához, az autósok zöme rutinból vezet, ezért sokan észre sem vették a táblákat. Mi tagadás, az autósok valóban figyelmetlenek voltak, olykor több tucat gépjármű próbált egyszerre előre-hátra tolatva forgolászni. Mindez persze elkerülhető lett volna, ha a helyi médián keresztül tájékoztatják a lakosságot.

-  Elnézést kérünk a lakosságtól a kellemetlenségekért, a jövőben megpróbáljuk időben tájékoztatni a kanizsaiakat az ilyen jellegű változásokról - mondta Fitos István, aki egyúttal jelezte: az Erzsébet tér lezárása ezen a szakaszon még két hétig, azaz november 27-ig tart, ám az autósok azt követően sem tudnak majd áthaladni a téren, mivel egy újabb területen, éppen a Zalai Hírlap kanizsai szerkesztősége előtt folytatódnak majd a munkálatok. Ez utóbbi lezárás várhatóan december közepéig tart.

Esetleges tájékoztatás
● A térségi szennyvízprojekt összköltsége meghaladja a 11 milliárd forintot, Nagykanizsa mellett további 12 kistelepülésen zajlanak munkálatok
● A belvárosi csatornahálózat bővítését az S-E Nagykanizsa Konzorcium nyerte, a kivitelezéssel megbízott fővállalkozók a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. és az Euroaszfalt Kft.
● A belváros rekonstrukciójával kapcsolatos hírekről a helyi sajtó rendszeres tájékoztatást kap, a szennyvízprojekt esetében ez viszont esetleges  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!