Hírek

2011.11.23. 16:46

Helyi termékek üzlete nyílt Zalaszentgróton

Felavatták szerdán a Celodin Házat Zalaszentgróton, ahol helyi termékek boltja nyílt. Az üzletben a város és a hévízi térség helyi termelőinek élelmiszereit és kézműves árucikkeit értékesítik.

Sámel József

A tízéves Celodin Zalai Alapítvány 95 százalékos uniós támogatással, 80 millió forintból hozta létre a Szentpéteri utcai épületet, ahol helyi termékek boltját nyitott.

- Célunk, hogy a vásárlók és a térségben dolgozó helyi termelők egymásra találjanak. Az emeleti oktatóteremben pedig lehetőséget biztosítunk a termelőknek szakmai programok lebonyolítására is - említette Kardis Erika, az alapítvány kuratóriumának elnöke.


Az üzletben a tej- és húsárutól kezdve a mézeken és lekvárokon át a borokig és kézműves tárgyakig sokféle termék található. Jelenleg 20-25 termelő tölti fel a polcokat. Azoknak az áruit fogadják, akik csatlakoznak a szigorú minőségi követelményeket támasztó helyi védjegyrendszerhez. A bolt remélt hasznát visszaforgatják a helyi termékek piacának élénkítésére.

A házat Vigh László országgyűlési képviselő és Baracskai József polgármester avatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!