Hírek

2011.11.17. 17:38

Átépítik a hidat, mert veszélyessé vált: ezután csak a személyforgalmat engedik

A jövőben csak a személyforgalom használhatja azt a fahidat, amelyet ezekben a napokban újítanak fel társadalmi összefogással. Az Iklódbördőce és Szécsisziget közötti úton található műtárgy faanyaga az évek során annyira elkorhadt, hogy teljesen át kell építeni.

Gyuricza Ferenc

A hat méter széles és 22 méter hosszú híd a Kerka-patakon ível át. A leggyakrabban azok használták, akik Iklódbördőce felől közelítették meg a Szécsisziget és Páka határolta hegyi birtokokat, az utóbbi években viszont már az átmenő forgalomban közlekedők is felfedezték.


– A megnövekedett terhelés miatt döntöttünk úgy, hogy a régi hídszerkezetet elbontjuk, s újat építünk helyette – mondta Sabján Krisztián, iklódbördőcei polgármester. – Sajnos, erre a feladatra pályázati pénzt nem tudtunk igénybe venni, ezért mindent saját erőből kellett állnunk. Ez azt jelenti, hogy az építési anyagot az önkormányzati területen levágott fák felhasználásával biztosítottuk, és a munkák zöme is a község lakóira várt.

Sabján Krisztián azt is elmondta: a híd állapota már közelített az életveszélyeshez, ezért hamarosan az utat le kellett volna zárniuk. Ekkor viszont jelentős kerülővel lehetett volna csak elérni Szécsiszigetet, illetve a környező mezőgazdasági területeket.

– Az új híd paraméterei megegyeznek a korábbiéval, ám a közlekedésre alkalmas felületét leszűkítjük – folytatta a polgármester. – Szeretnénk elkerülni, hogy az újjáépített hídon nagy munkagépek, esetleg szállítójárművek közlekedjenek, hiszen ezáltal nemcsak azt, de a Rózsa Ferenc utcát is tönkretennék, amit mindenképpen szeretnénk elkerülni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!