Hírek

2011.10.14. 02:29

Vita volt a leosztott pénzeken

Nagykanizsa - Palikám kellene valamit tenni, nem szép, ha a kanizsai drukkerek csináltvárosinak csúfolják az zalaegerszegieket - kérte olykor a megyei pártvezetés Mózes Pál tanácselnököt az Olajbányász-ZTE meccsek előtt. Persze akkoriban sem lehetett parancsolni az egész stadionnak.

Sámel József


- A tanácsi rendszer szigorú, hierarchikus berendezkedésre épült, de ez sem tudta elnyomni a két város közti rivalizálást - vélekedett Mózes Pál, Kanizsa utolsó tanácselnöke, aki úgy emlékszik: a legnagyobb vitát mindig az váltotta ki, hogy a központi költségvetésből leosztott pénzeket, miként osszák el a megyében. - Néha bizony feszültséget okozott, hogy mennyi lakást, óvodai férőhelyet vagy aszfaltos utat lehet építeni, ám ezek a viták sohasem voltak személyeskedők. Emlékszem, hogy a HSMK megépítését komoly vita előzte meg, páran ugyanis úgy gondolták: túl sokba kerül a művelődési ház. Végül kibrusztoltuk, de hallgattunk is érte eleget. A sportcsarnok például ezért nem a dél-zalai városban épült meg. Ezek után hiába is kérték tőlem, hogy tegyek valamit a csináltvárosozás ellen, az emberek jól tudták, hogy Zalaegerszegnek - a megyeszékhelyi címből fakadóan - több jut, mint a megye többi településének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!