Hírek

2011.10.24. 17:05

Megkapta sisakját a templomtorony Keszthelyen

A keszthelyi Fő téri rekonstrukció keretében megújult a Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom tornya is, melynek sisakját hétfőn, nézelődők hada előtt, látványosan emelték a helyére.

Sámel József

A monumentális szerkezetet az elmúlt hetekben az épület előtti téren készítették el. Összesen mintegy hét köbméter fenyőfát  használtak fel, végül a sisak vörösréz borítást kapott. A végső mozzanat, a sisak helyére emelésének időpontja hétőn jött el. Egy 130 tonna teherbírású és akár nyolcvanöt méter magasságot "tudó" daru érkezett a városba, melynek segítségével elsőként a templomkeresztet vitték fel. Aztán többórás előkészítés után megkezdődött a sisak felemelése, nem kevesebb, mint ötven méternyire.


Noha az eső nem kímélte a munkásokat, a nem mindennapi feladatot biztonságosan sikerült végrehajtani. A sisak lassan a végleges helyére került, ahol számos ponton rögzítették. A nézők tapssal köszöntötték a látványos és sikeres munka elvégzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!