Hírek

2011.10.25. 16:18

Már nem büdös az árok

Befejezéséhez közeledik a Zala folyó jobb partján kialakított csapadékvíz-elvezetési rendszer átfogó rekonstrukciója hangzott el kedden a zalaegerszegi városházán tartott sajtótájékoztatón.

Szabó Judit


Az önkormányzat  245 millió forintos  beruházással, közel 208 millió forint pályázati támogatással korszerűsíti a csapadékvíz-elvezető rendszert a Zala folyó jobb partján. A fejlesztés célja, hogy helyreállítsák a  Büdös árokként emlegetett Vizslaréti árok vízszállító képességét,  és lefedjék a nyílt szakaszait, hogy minél gyorsabban eljuttassák a csapadékvizet a Zala folyóba, valamint  megszüntessék az árokból áradó bűzt. A beruházás során egy zsilip is épült, amely  megakadályozza, hogy árvíz idején visszaduzzassza a Zala folyó a Vizslaréti árkot.

A kivitelező Hydrocomp Kft. már végzett a Vizsla  árok átépítésével. Lefedése a városképet is javította  hangzott el a tájékoztatón. Befejeződött  a Zalai Nyomda előtti csapadékcsatorna bővítése is, ami   szintén  része volt a projektnek. Itt  gázvezeték kiváltására volt szükség, ez okozott forgalmi torlódást egy-két hétig a Göcseji úton, a nyomda közelében.


A beruházás keretében  csapadékcsatorna épül   a Jákum utcában is. A hamarosan elkészülő közmű   az   északi tehermentesítő út, valamint a piac környéki utak csapadékvíz-elvezetését szolgálja.

Gyutai Csaba polgármester  elmondta: a napokban lezajlik a műszaki átadás, s december elején a teljes projekt véget ér.

Dormán László, a Hydrocomp Kft. ügyvezetője  jelezte, hogy még kisebb tereprendezési munkák vannak hátra, valamint az út helyreállítása   a Kummer-háznál és a parkoló rendbetétele a ZTE-stadion nyugati oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!