Hírek

2011.10.06. 18:15

Kerékpáron érkeztek a diákok a hulladékfeldolgozóba

Zalaegerszeg - A környezettudatos nevelés részeként diákok látogattak el csütörtökön a Zala-Depo búslakpusztai hulladékkezelő telepére. Környezetet kímélő közlekedési eszközt választottak ehhez: kerékpáron érkeztek, két egerszegi bringaklubos aktivista kíséretében.

Arany Gábor

– A térségi integrált szakképző központ által koordinált, környezeti nevelést segítő programhoz csatlakozott a Csány-iskola tucatnyi 9. d-s diákja, akikkel most a hulladék útját, feldolgozását ismertetjük meg – árulta el a program szakmai vezetője, Nemes Ferenc, aki úgy látja, kezdeményezésük illeszkedik a megyeszékhely oköváros koncepciójához is. Egyben népszerűsítik a kerékpározást is, a program folytatásában pedig felmérik a diákok közlekedési szokásait, szabályismeretét. Ezt a későbbiekben megteszik a TISZK-hez tartozó intézményekben is, árulta el.


A napi 500 köbméter hulladékot fogadó telepen a Zala- Depo munkatársa, Nyári Aladár és Szörényi Gergely Áron kalauzolta a diákokat, tanáraikat és mutatták be a szemétbe kerülő anyagok útját. Egyebek mellett a szelektív gyűjtő konténereket, a depóniagázt elszívó rendszert és a válogatócsarnokot. Itt elhangzott, PETpalackból egy gyűjtőnapon 12 tonna érkezik a telepre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!