Hírek

2011.10.27. 18:33

Felkészülnek a legrosszabbra

Nagyszabású katasztrófavédelmi gyakorlat helyszíne lesz a közeljövőben a lenti kistérség – jelentette be Tóth I. Tibor alezredes, a lenti polgári védelmi kirendeltség vezetője a többcélú kistérségi társulás csütörtöki ülésén Zalabaksán.

Gyuricza Ferenc

Az alezredes a katasztrófavédelmi törvény változásairól adott tájékoztatót a települési szövetséget képviselők számára, s ennek során mondta el: tekintettel a térségben zajló hatalmas teherforgalomra, valamint a veszélyes anyagot szállító járművek viszonylag nagy számára, gyakorlatként közúti balesetet szimulálnak majd valahol a 86-os főút mentén.

Tóth I. Tibor beszélt arról is, hogy január elsejével az önkormányzati tűzoltóságok megszűnnek, s az erők állami irányítás alá kerülnek. Ide kapcsolódik, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság két korábban beszerzett jármű önrészeként több millió forintot kér Lenti önkormányzatától. Horváth László polgármester, a társulási tanács elnöke a kérelmet továbbította a kistérség felé.

A társulási ülésen a közigazgatási rendszer átalakításával kapcsolatos intézkedések is szóba kerültek. Dr. Sifter Rózsa, a megyei kormányhivatal főigazgatója arról beszélt: a fő cél ügyfélbarát rendszer kialakítása, a kormányablakok nyitása is ezt kívánta elősegíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!