Hírek

2011.10.28. 05:58

Átadták a Cseperedő Bölcsődét Zalaszentivánon (képgalériával)

A mai időkben példa nélküli vállalkozásba fogott Zalaszentiván önkormányzata, amikor bölcsőde építését határozta el. Csütörtökön adták át a Cseperedőt; mely az első gyermekeket november közepétől fogadja.

Arany Gábor

- Mikrotérségünk, tehát a közeli falvak és Zalaszentiván igényeinek felét se tudja kielégíteni az intézmény, de kerestek minket már Zalaszentgrótról és a megyeszékhelyről is - árulta el Dormán Miklós polgármester, hogy kezdeményezésük milyen élénk fogadtatásra talált. Az ötlet magvát a 2006-os önkormányzati választás után vetették el, mert a testület tagjai látták, hogy az óvodában, iskolában kevesebb a gyermek, noha a lakosság létszáma nem apad. Ha sikerül helyben a legapróbbaknak is biztosítani az ellátást, később se pártolnak el a szülők a község intézményeitől, vélekedtek. Elhatározásukat 2009-ben a regionális fejlesztési ügynökség 79,5 millió forintos pályázati támogatása erősítette meg. A kedvező feltételű - 3,5 százalékos THM és állami garancia - hitelből biztosított önrésszel együtt 168 millió forintos beruházás tavaly decemberben vette kezdetét Kelemen László tervei alapján. A szombathelyi Inter-Alp Kft. munkásai szeptember végére végeztek munkájukkal.


Csütörtökön a bensőséges ünnepség résztvevői megtekintették a két, 12, illetve 14 fős csoportnak helyet adó intézményt, melyben a foglalkoztatók területe 120 négyzetméter, míg a teljes épület 540 négyzetméter alapterületű. Található ugyanis benne komplett orvosi rendelő, konyha, mosoda, mindkét csoporthoz külön átadók, s önálló helyiségek szolgálják a dolgozókat is.

Dormán Miklós elmondta: gondoltak a folytatásra, az épület bővíthető, tehát a feltétel adott, csak megfelelő pályázat szükségeltetik.


Férfi vezeti az intézményt
● A bölcsődevezetői posztra kiírt pályázatra négyen jelentkeztek
● A posztot elnyert 41 éves Kiss Norbert Szombathelyen dolgozott öt évig a Százszorszép bölcsődében kisgyermeknevelőként
● Eredeti foglalkozása gépi forgácsoló, majd pedagógus, illetve felsőfokú bölcsődei végzettséget szerzett
● Vezette utazási irodáját, dolgozott szállodában, borászatot is tanult, filmeket forgat, nemrégen költözött Zalaegerszegre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!