Hírek

2011.10.10. 14:15

A közvagyon értékesítését készítik elő?

A közvagyon lenyúlásának, az önkormányzat kifosztásának minősítette Péntek László közgyűlési képviselő (Jobbik) a megye intézményeinek állami átvételét.

Horváth A. Attila

- Ez az óriási ingatlanvagyon lesz a tárgyalási alap a kormány és a bankok között az önkormányzati adósság átütemezésekor. Tehát az volt a cél, hogy a kormány szabadon értékesíthesse a közvagyont - jelezte hétfői sajtótájékoztatóján Péntek László. Mint mondta, a megye vagyonának értéke nagyságrendileg magasabb annál, mint amit az átadáskor feltüntettek.

- A kormány a megmentő szerepében díszeleg, ám valójában elvesz mindent. Ezzel a közpénzek és az állam átláthatósága szűkül, miközben tovább épül az egypárti színlelt demokrácia. A tulajdonjog átruházása leépítéseket von maga után, a Széll Kálmán-tervben leírtak szerint - fogalmazott Péntek László.

A megyei képviselő megjegyezte: a Jobbik is szükségesnek tartja a közigazgatás olcsóbbá és hatékonyabbá alakítását, de ezt az önkormányzatiság erősítésével, konszolidálással és az ellátandó feladatok anyagi forrásának biztosításával kell elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!