Hírek

2011.09.24. 17:34

Középpontban a család

Színes és tartalmas programokkal várta az érdeklődőket szombaton az immár 18. alkalommal megrendezett Családfesztivál. A nagyszabású rendezvénynek - a hagyományokhoz hűen - ismét a megyeszékhelyi Ady-iskola adott otthont.

Varga Lívia


Többen  már jóval  a tízórás kezdés előtt elfoglalták helyüket az intézmény aulájában, ahol a program nyitányaként az adys Bogár Gyula szaxofonjátékában gyönyörködhettek kicsik és nagyok, idősek és fiatalok. Ezt követően a Hevesi Sándor Színház igazgatója  köszöntötte a megjelenteket. Besenczi Árpád, akire ezúttal a "fesztivál arca" szerepet osztották a szervezők, az egész napot a családok társaságában töltötte. Színésztársaival  közreműködött a Beugró című előadásban, a Varró Dániel és Szálinger Balázs költők, s az Énekmondó Együttes részvételével megtartott író-olvasó találkozón, valamint  a család és média kapcsolatát boncolgató kerekasztal-beszélgetésen is.

- Idén nagykorúvá vált a fesztivál, ami azt jelzi: igény van a rendezvényre - bocsátotta előre Kovács Lívia fesztiválszervező. - A program legfontosabb célja bemutatni, miért  jó családban élni. A mostani alkalom a kommunikációt és a média családban betöltött helyét, szerepét állítja fókuszba.

A szervező Családfesztivál Alapítvány ezúttal is gondolt minden korosztályra, hiszen a már említett felnőtt programok mellett az ifjakat és a  gyerekeket is számos izgalmas program, többek közt bábelőadás, játszóház és a Zabszalma Együttes műsora várta. A rendezvényt Érdi Tamás zongoraművész előadóestje zárta.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!